Μαγειρικές δημιουργίες





CHEESECAKE Ή ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ;

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΕΥΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΓΕΥΜΑ


ΥΛΙΚΑ 
1 ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1/2 ΚΙΛΟ ΦΕΤΑ 
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΥΜΠΗΚΝΩΜΕΝΟ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΛΑΔΙ 
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΒΑΣΙΛΙΚΟ 
ΡΙΓΑΝΗ
1/2 ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΙΚΡΟ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ Ή ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ , ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ.ΑΦΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.
ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ 6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΣΕΡΚΙ Η ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ.ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΟ .ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΦΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ 

ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΓΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΙΓΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ.ΜΠΟΕΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΛΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ.












                                                           http://goo.gl/auIGt



ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΚΙΑ!













ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΜΟ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
ΤΕΛΕΙΟ!!!







ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ



ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φλυτζάνια ξηρούς καρπούς 
  • 1 σοκοφρέτα
  • 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε την κουβερτούρα με την 1 κουταλιά σπορέλαιο.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
Τέλος προσθέτουμε την σοκοφρέτα που την έχουμε περάσει λίγο στο multi.
Τοποθετούμε σε μικρά φορμάκια ή πάνω λαδόκολλα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα και είναι έτοιμα.

Καλή επιτυχία!










ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕ ΤΟΝ
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ  ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ







ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ...ΤΕΛΕΙΑ?





ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ





ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΣΕΤΟΥΛΕΣ ΑΠΣΧΑΛΙΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΣΨΧΧΑΛΙΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ






ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ





ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΦΩΤΟ ΣΛΛΣ ΔΕΝ ΑΠΗΧΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΜΕ CHEESECAKE ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ






ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ




 ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

 Έφαγα αυτή τη σοκολατόπιτα και θεωρώ ότι είναι τέλεια.Γι αυτό και την μοιραζόμαστε.Βέβαια δεν ξέρω αν θα έπρεπε η κανονική της ονομασία να είναι αυτή ή κάτι σε μπράουνις ή ζουμερό κέηκ σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
1 φλυτζάνι βιτάμ
2 κουβερτούρες (250γρ.)
2 1/2 σοκολάτες γάλακτος μεγάλες (250γρ.)
5 αυγά
1φλυτζάνι ζάχαρη
1φλυτζάνι φουντούκια ή καρύδια αλεσμένα
1φλυτζάνι αλεύρι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουβερτούρα (125γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε τις σοκολάτες της ζύμης μαζί με το βούτυρο.
Χτυπάμε το αλεύρι, με τα αυγά και την ζάχαρη στο μίξερ.
Έπειτα προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τέλος προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28άρη και βάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βάθμούς για 20 λεπτά.
Για το γλάσο,ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος,κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και μόλις είναι έτοιμο το γλάσο μας, περιχύνουμε με αυτό την σοκολατόπιτά μας.

Καλή επιτυχία!