Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Μαγειρικές δημιουργίες


 ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

 Έφαγα αυτή τη σοκολατόπιτα και θεωρώ ότι είναι τέλεια.Γι αυτό και την μοιραζόμαστε.Βέβαια δεν ξέρω αν θα έπρεπε η κανονική της ονομασία να είναι αυτή ή κάτι σε μπράουνις ή ζουμερό κέηκ σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
1 φλυτζάνι βιτάμ
2 κουβερτούρες (250γρ.)
2 1/2 σοκολάτες γάλακτος μεγάλες (250γρ.)
5 αυγά
1φλυτζάνι ζάχαρη
1φλυτζάνι φουντούκια ή καρύδια αλεσμένα
1φλυτζάνι αλεύρι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουβερτούρα (125γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε τις σοκολάτες της ζύμης μαζί με το βούτυρο.
Χτυπάμε το αλεύρι, με τα αυγά και την ζάχαρη στο μίξερ.
Έπειτα προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τέλος προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28άρη και βάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βάθμούς για 20 λεπτά.
Για το γλάσο,ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος,κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και μόλις είναι έτοιμο το γλάσο μας, περιχύνουμε με αυτό την σοκολατόπιτά μας.

Καλή επιτυχία!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου