Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Μαγειρικές δημιουργίες


 ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

 Έφαγα αυτή τη σοκολατόπιτα και θεωρώ ότι είναι τέλεια.Γι αυτό και την μοιραζόμαστε.Βέβαια δεν ξέρω αν θα έπρεπε η κανονική της ονομασία να είναι αυτή ή κάτι σε μπράουνις ή ζουμερό κέηκ σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
1 φλυτζάνι βιτάμ
2 κουβερτούρες (250γρ.)
2 1/2 σοκολάτες γάλακτος μεγάλες (250γρ.)
5 αυγά
1φλυτζάνι ζάχαρη
1φλυτζάνι φουντούκια ή καρύδια αλεσμένα
1φλυτζάνι αλεύρι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουβερτούρα (125γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε τις σοκολάτες της ζύμης μαζί με το βούτυρο.
Χτυπάμε το αλεύρι, με τα αυγά και την ζάχαρη στο μίξερ.
Έπειτα προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τέλος προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28άρη και βάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βάθμούς για 20 λεπτά.
Για το γλάσο,ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος,κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και μόλις είναι έτοιμο το γλάσο μας, περιχύνουμε με αυτό την σοκολατόπιτά μας.

Καλή επιτυχία!













ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φλυτζάνια ξηρούς καρπούς 
  • 1 σοκοφρέτα
  • 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε την κουβερτούρα με την 1 κουταλιά σπορέλαιο.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
Τέλος προσθέτουμε την σοκοφρέτα που την έχουμε περάσει λίγο στο multi.
Τοποθετούμε σε μικρά φορμάκια ή πάνω λαδόκολλα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα και είναι έτοιμα.

Καλή επιτυχία!




Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΩΤΑ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ





ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

1)Μια μπάλα από φελιζόλ με διάμετρο περίπου 20εκατοστά

2
) Διάφανη μεμβράνη
3) Οδοντογλυφίδες που καλό θα είναι να μην είναι με μυτερή άκρη
4
) Mash mellows σε διάφορα σχέδια και χρώματα
5) Ξύλο κανέλας ή κάποιο άλλο ξυλάκι πάχους περίπου 1,5εκατοστά

6) Μια γυάλα ή ένα γλαστράκι
7) Χρωματιστές πέτρες
8) Χρωματιστές κορδέλες

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ:

Τοποθετείτε το ξύλο κανέλας καλά μέσα στο φελιζόλ
Καλό θα είμαι να τυλίξετε την μπάλα σας με διάφανη μεμβράνη για να μην ακουμπάνε τα ζαχαρωτά πάνω στο φελιζόλΞεκινήστε να τοποθετείται οδοντογλυφίδες και μετά από πάνω να προσθέτετε τα ζαχαρωτάΈτσι όταν τραβάτε τα ζαχαρωτά η οδοντογλυφίδα θα μένει επάνω στο φελιζόλ και όχι στο στόμα κάποιου μωρούΔημιουργήστε όμορφες σειρές με τα ζαχαρωτά σας Όταν γεμίσετε τη μπάλα σας με αυτά προσθέστε χρωματιστές κορδέλες εκεί που ενώνει η μπάλα με το ξύλο κανέλαςΈπειτα τοποθετήστε τη μπάλα σας στη γυάλα και στερεώστε την όρθια με τις πετρίτσες Για την μεταφορά καλό θα ταν να την τυλίξετε και πάλι με μεμβράνη απ έξω χαλαρά.